printlogo

وزارت نفت با هدف حفظ سلامت مردم اجرای طرح جمع آوری بخارات بنزین در جایگاه ها، انبارهای سوخت و تانکرهای حمل ونقل را به طور کامل اجرا می کند.
کد خبر : 287
تاریخ انتشار : 28 خرداد 1393 11:40:00

مدیر مهندسی و اجرای طرحهای شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با بیان این که طرح کهاب در سال 1387 در دولت مصوب و به وزارت نفت تکلیف شده است، به خبرنگار شانا، گفت: انبارهای نفت، تانکر حمل زمینی سوخت و جایگاههای عرضه سوخت،مکانهایی هستند که بخار بنزین در آنها به هدر می رود.

 
عبداله ملاباقر تصریح کرد: با تکمیل  طرح کهاب این هدروی در مکانهای یاد شده کاهش و بازگشت آن به چرخه استفاده دوباره، افزایش می یابد؛ ضمن آنکه در افزایش سلامت محیط زیست نیز تاثیر بسزایی دارد.
 
وی گفت: اجرای کامل طرح کهاب (کاهش،هدایت، انتقال و بازیافت بخارات بنزین) از انتشار سه هزار لیتر بخار بنزین (به ازای هر یک هزار لیتر بنزین مایع) به محیط زیست جلوگیری می کند.
 
وی با بیان این که طرح کهاب آثار اقتصادی قابل ملاحظه ای برای کشور دارد، ابعاد زیست محیطی این طرح را مهمتر از جنبه اقتصادی آن برشمرد و گفت: تولید ذرات، ریز دوده، ایجاد بارانهای اسیدی، فرسایش خاک و بناهای قدیمی، تخریب زیست بوم آبی و جنگلها، همچنین تغییر در اقلیم جهانی، ذوب شدن یخهای قطبی مخریب لایه ازن، گرمایش زمینی، آثر مخرب در سلولهای گیاهی و جانوری، از آثار زیانبخش زیست محیطی اجرای این طرح است.
 
وی همچنین با مهم بر شمردن ابعاد بیولوژیکی، ترکیبات آلی فرار ناشی از انتشار بخار بنزین را برای سلامت انسان خطر آفرین خواند و گفت: این ترکیبات آثار زود گذر مانند تحریک چشم، گلو و گیجی و سردرد و کاهش حافظه و آثار مزمنی مثل سرطان زایی، جهش ژنتیکی، تولد فرزند ناقص الخلقه و بر هم زدن تنفس را به دنبال دارند؛ بنابراین اجرای طرحی مانند کهاب که انتشار بخار بنزین در محیط را به حداقل می رساند، ضرورتی است که باید با شتاب بیشتری انجام شود.
 
مدیر مهندسی و اجرای طرحهای شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، تصریح کرد: جلوگیری از هدرروی بخار بنزین و هدایت آن به چرخه مصرف (بازیافت) علاوه بر درآمد زایی به اشتغالزایی نیز کمک کرده است.
 
طرح کهاب در 3400 جایگاه کشور با اولویت به دو بخش دیگر ( انبارها و تانکرها) در دو فاز اجرا شده است.
 
درز بند کردن مخازن، نصب تجهیزات جلوگیری از انتشار بخار بنزین و قابلیت انتقال آن به تانکر، همچنین لوله کشی، نصب هدر بخار، مانومتر،نصب شیرهای هواکش سوپاپ دار و شیلنگ بخار، فاز اول تجهیز مجاری عرضه است.
 
نصب سیستم جمع آوری بنزین از باک خودرو و انتقال آن به مخزن زیر زمینی جایگاه در زمان سوختگیری مرحله دیگر تجهیز مجاری عرضه است. 
 
لوله کشی، نصب پمپ مکنده، نصب نازل دو جداره و شیلنگ کواکسیال و سایر تجهیزات مرتبط دیگر ضرورت های اجرای این بخش به شمار می رود.
 
 
منبع: خبرخودرو