printlogo

در آستانه روز صنعت دفاعی
اولین جنگنده بومی پیشرفته مجهز به سامانه‌های اویونیک و کنترل آتش بومی نسل ۴ با نام کوثر با حضور رئیس‌جمهور رونمایی شد.
کد خبر : 17045
تاریخ انتشار : 30 مرداد 1397 - 13:21

اولین جنگنده بومی پیشرفته مجهز به سامانه‌های اویونیک و کنترل آتش بومی نسل ۴ با نام کوثر با حضور رئیس‌جمهور رونمایی شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خبرماشین» به نقل از میزان، در آستانه ۳۱ مرداد ماه روز صنعت دفاعی، حجت‌الاسلام‌ و المسلمین حسن روحانی رئیس‌جمهور برای رونمایی از برخی طرح‌ها و دستاورد‌های صنعت دفاعی در سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع حاضر شد و از اولین جنگنده رزمی و آموزشی ساخت ایران با نام «کوثر» رونمایی کرد.
این جنگنده که به دست متخصصان و نخبگان سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ساخته شده است، دارای مزیت‌هایی همچون بهره گیری از معماری یکپارچه پیشرفته و اویونیک و کنترل آتش با استفاده از شبکه داده دیجیتال نظامی منطبق با نسل ۴، بهره گیری از کامپیوتر محاسبات بالستیک سلاح و سامانه پیشرفته نشانه روی مقابل خلبان (HUD) به منظور افزایش دقت اصابت سلاح و مهمات، بهره گیری از رادار پیشرفته و چندمنظوره کنترل آتش جهت بالا بردن دقت کشف اهداف و تهدیدات و بهره گیری از ناوبری دقیق به صورت رادیویی و مستقل و استفاده از سامانه نقشه متحرک هوشمند، است.
هواپیمای کوثر یک هواپیمای جنگنده پیشرفته با ماموریت پشتیبانی نزدیک هوایی است که به صورت کاملا بومی ساخته شده و ایران را در زمره معدود کشور‌های دارای فناوری طراحی، ساخت هواپیما، جنگنده‌های ارگانیک و کنترل آتش ۹۴ قرار داده است.
حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی امروز سه شنبه طی سخنانی در مراسم رونمایی از جنگنده ایرانی کوثر اظهار کرد: تاریخ به ما می‌گوید اگر قدرتمند نباشیم و اگر استوار بر روی اهدافمان نایستیم دیگران ما را از پا در می‌آورند.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه کشور ما در یک منطقه جغرافیایی حساس قرار دارد گفت: دشمنان ما در طول ۴۰ سال ایران هراسی را ترویج کردند و این چنین القا کردند که ایران حیات و بقای دیگران را تهدید می‌کند؛ خب تجربه این ۴۰ سال نشان داد که ما به کسی تجاوز نمی‌کنیم؛ حتی در زمانی که به لحاظ نظامی فرصت‌های استثنایی در اختیار ما بود ما ثابت کردیم اهل تجاوز نیستیم.
روحانی تصریح کرد: ما اگر اهل تجاوز بودیم ان زمانی که عراق در نتیجه تجاوز به کویت تحت محاصره جهانی بود و یا آن زمانی که شوروی فروپاشیده بود و مرز‌های مناطق شمالی ما متزلزل بود، اقدام به تجاوزکاری می‌کردیم. اما از این کار رویگردان بودیم چرا که ما ملت مصالحه و تعامل و تعاون هستیم.
وی با بیان اینکه ارتقا آمادگی دفاعی به معنای تلاش برای استقرار صلح پایدار است گفت: برخی فکر می‌کنند اگر قدرت نظامی‌مان را افزایش دادیم به معنای جنگ‌طلبی است حال اینکه این امر مفهومی جز صلح‌طلبی ندارد؛ چرا که اگر می‌خواهیم صلح پایدار داشته باشیم باید دارای قدرت بازدارنده باشیم به این معنا که دشمن در محاسبات خود به این نتیجه برسد که تجاوز به ایران پرهزینه است.
رئیس جمهور با بیان اینکه همه بخش‌های کشور موظفند برای حفظ و تقویت امنیت و قدرت ملی تلاش کنند اظهار کرد: کشور‌های پیرامونی ما امنیت خود را هم به لحاظ سیاسی و هم به لحاظ مالی پرهزینه تامین می‌کنند و به گران‌ترین قیمت ممکن سلاح می‌خرند و مستشار خارجی استخدام می‌کنند.
روحانی با بیان اینکه دفاع ما به لحاظ ساختاری مردمی است گفت: بار بسیار بزرگ نیرو‌های مسلح ما بر دوش سربازان ما است که این سربازان فرزندان ما هستند؛ از سویی دیگر بسیج یک قدرت بزرگ مردمی است که مردم را با نیرو‌های مسلح متصل می‌کند؛ همچنین وقتی فرماندهی نیرو‌های مسلح در اختیار یک اسلام‌شناس و یک فرد عادل و یک مدیر و مدبر و یک فرد مورد اعتماد مردم است آن گاه این نیرو‌های مسلح شکست‌ناپذیر است.
وی با اشاره به تاکید قران بر روی تقویت سلاح‌های دوربرد گفت: در بخش تامین تجهیز نیرو‌های مسلح اگرچه وزارت دفاع یک مسئولیت ویژه بر عهده دارد، اما همه بخش‌ها نیز در این رابطه موظف و مکلف هستند و همه بخش‌ها باید به امر تامین تجهیز نیرو‌های مسلح کمک کنند.
رئیس جمهور با اشاره به تجربه دوران دفاع مقدس در همکاری همه بخش‌های کشور در تجهیز نیرو‌های نظامی گفت: در جریان عملیات والفجر ۸ با کمک متخصصان دانشگاهی و صنعتگران کارخانه‌ای و سایر بخش‌های کشور پل شناور ۱۴ کیلومتری تعبیه شد که نقش ویژه‌ای در پیروزی رزمندگان اسلام داشت.
وی ادامه داد: در جریان عملیات بدر ما تنها یک جنگنده دشمن را منهدم کردیم چرا که سیستم موشکی ما کار نمی‌کرد، اما در سال بعد از آن در جریان عملیات والفجر ۸ در حدود دو ماه ما توانستیم ۷۳ فروند از جنگنده‌های دشمن را منهدم کنیم و این موفقیت در نتیجه همکاری همه متخصصان کشور در بخش‌های مختلف حاصل شد.
روحانی با اشاره به اهمیت مولفه دقت در تجهیزات و ادوات نظامی گفت: خدا رحمت کند شهید تهرانی مقدم را که در مورد مسائل موشکی بسیار دقیق بود و هنگامی که از وی در رابطه با میزان دقت و نقطه‌زنی موشک‌ها سوال می‌شد، توضیحات مبسوطی را ارائه می‌کرد؛ بنابراین دقیق بودن در موضوع تجهیزات نظامی بسیار حائز اهمیت است و وقتی رئیس جمهور از شما دست‌اندرکاران و متخصصان وزارت دفاع پیرامون میزان دقت تجهیزات نظامی سوال می‌کند حتما توضیحات دقیقی می‌دهید، اما برای ما در موضوع میزان دقیق بودن تجهیزات نظامی رضایت نیروی بهره‌بردار یعنی ارتش و سپاه ملاک است.
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه دشمنان ما امروز از هر مقطع دیگری از تاریخ سیاه‌رو‌تر و نامعقول‌تر شده‌اند گفت: امروز بحث این نیست که ما به امریکا اعتماد داریم یا نداریم که حتما نداریم بلکه امروز حتی چین و اروپا و کانادا هم به امریکا اعتماد ندارند.
روحانی با بیان اینکه در شرایط فعلی باید قدرت ملی خود را تقویت کنیم تصریح کرد: چرا امریکا، ایران و ترکیه را تحریم اقتصادی می‌کند، چون تصور می‌کند یک نقطه ضعف در این رابطه وجود دارد، اما همین امریکا به ما حمله نظامی نمی‌کند چرا که می‌داند هزینه این کار چقدر برایش زیاد است و این امر بخاطر قدرت بالای دفاعی و بازدارندگی ما است.
وی در ادامه با اشاره به ضرورت یاری همه بخش‌های کشور به هم در شرایط فعلی گفت: در این دو سال و نیم سال‌های ۹۷ و ۹۸ و بخش‌هایی از سال ۹۹ جناحی‌گری را کنار بگذاریم و جناح‌ها به مرخصی بروند چرا که امروز روزی است که همه باید همدیگر را یاری کنیم.
روحانی در پایان خاطرنشان کرد: ما با حمایت مردم و تدبیر مقام معظم رهبری و اتحاد ارکان کشور و سه قوه و نیرو‌های مسلح می‌توانیم این روز‌ها را که مقداری برای مردم پرفشار است به یک فرصت برای خدمت بیشتر به مردم تبدیل کنیم.