دبیر انجمن صنعت موتور سیکلت در خصوص وضعیت کنونی تولید موتور سیکلت در کشور اظهار داشت: با توجه به آمار تولید در سه ماهه نخست سال گذشته که بیانگر رقم ۱۲۶ هزار و ۳۶ دستگاه بود در سال جاری با ۱۲۱هزار و ۱۲۰ دستگاه تولید موتور سیکلت کاهش ۳۰ درصدی را تجربه کرده است.
ضیاء مقدم با بیان رابطه مستقیم میزان تولید و فروش اذعان داشت: طبیعتا کاهش حجم تولید کارخانه های موتور سیکلت افت فروش را به همراه خواهد داشت و شرایط کنونی از کشش بازار نیز تا حدود ۳۰ درصد کاسته است.
وی با اشاره به اینکه در حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد قطعات موتور سیکلت ها از سوی کارخانه های داخلی تامین می گردد تصریح کرد: در صنعت موتور سیکلت تنها ۳۰ تا ۳۵ درصد از قطعات وارداتی است که عموم این واردات از کشور چین صورت می گیرد.
وی در رابطه با روند واردات موتور سیکلت به کشور گفت: ورود موتور سیکلت های کاملا مونتاژ شده در حجم انبوه صورت نمی گیرد و اغلب مراحل مونتاژ موتور های وارداتی در کارخانه های داخلی انجام می شود. موتور سیکلت های لوکس نیز تا مرز ۲۵۰ سی سی که مجوز شماره گذاری دارند به تعداد بسیار محدود توسط برخی شرکت ها وارد می گردند.
ضیاء مقدم در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه محدودیت هایی در واردات موتور سیکلت های لوکس اعمال می گردد گفت: موتور سیکلت ها تا سقف ۲۵۰ سی سی توسط پلیس راهور شماره گذاری و پلاک می شوند و در خصوص موتور سیکلت های بالای ۲۵۰ سی سی چون ثبت پلاک صورت نمی گیرد بعضا برای متقاضیان ورزشی و جهت مسابقات به کشور وارد می شوند و واردات عمده ای در این رابطه وجود ندارد.
وی در پایان گفت: در حال حاضر در خواست بازنگری ممنوعیت تولید و تردد موتور سیکلت های بالای ۲۵۰ سی سی مطرح است که هم اکنون در وزارت کشور در دست بررسی است چرا که نیاز و تمایل مشتریان به موتور سیکلت هایی با تنوع بیشتر و مطابق با تکنولوژی های روز جهان افزایش یافته است و رفع ممنوعیت تولید و تردد این موتور سیکلت ها تحول عظیمی در بازار موتور سیکلت کشور ایجاد خواهد کرد.